Gatavoju reizi nedēļā: smaržo pēc bērnības- kotletes ar kartupeļu biezeni — kā pie vecmāmiņas, tikai vienkāršāk

Šodien gatavoju kotletes biezā tomātu mērcē. Kotletes sanāk neticami maigas un sulīgas, bet aromātiskā mērce padara tās vienkārši izcilas.

Pasniedzam ar gaisīgu kartupeļu biezeni un svaigiem salātiņiem — un lūk, ideālas vakariņas, par kurām visi būs sajūsmā.

Padomi pirms sākuma:

Par mērci:

Nebaidieties izmantot blenderi. Tas nodrošinās mērcēm ideāli gludu konsistenci. Ja patīk just dārzeņu gabaliņus — var atstāt arī tā.

Par maltu gaļu:

Lai kotletes būtu sulīgas, nepārmaisiet un nepārsusiniet malto gaļu. Liellopa un vistas gaļas maisījums ir lieliska izvēle, bet var izmantot jebkuru citu.

Par laiku:

Kamēr kotletes pirmo reizi cepas cepeškrāsnī, jūs paspēsiet izvārīt kartupeļus biezenim un sagriezt salātus. Visa gatavošana aizņems ne vairāk kā stundu.

PAGATAVOŠANA

Apcepam sīpolu līdz vieglai caurspīdīgumam, pievienojam burkānu un cepam visu kopā apmēram 1 minūti.

Pievienojam 3 ēd. k. miltu, samaisām un nedaudz apcepam miltus. Tad pievienojam 2–3 ēd. k. tomātu pastas un uzreiz pielejam aukstu ūdeni — 900 ml. Visu rūpīgi izmaisām ar putojamo slotiņu, lai neveidotos kunkuļi. Pievienojam garšvielas.

Sautējam uz mērenas uguns apmēram 10 minūtes, lai dārzeņi izceptos. Ik pa laikam apmaisām, lai mērce nepiedegtu. Ar blendera palīdzību sablendējam mērci līdz vienmērīgai konsistencei — var arī izkāst caur sietu vai atstāt tādu, kā ir, ar burkāna un sīpola gabaliņiem.

Lasi vēl: 20.11.25. Jaunmēness, kas pilns ar kolosālām iespējām un spēcīgām pārmaiņām: ko darīt un kā pavadīt šo vareno laiku mērķu labā

Pa šo laiku sagatavosim malto gaļu kotletēm. Sīpolu un ķiploku sasmalcinām ar blenderi un pievienojam maltajai gaļai — man ir liellopa un vistas gaļas maisījums. Maltās gaļas svars: 800 g. Iejaucam 1 olu, pievienojam 1 ēd. k. krējuma, 1 ēd. k. mannas, sāli un melnos piparus. Visu rūpīgi samaisām un nedaudz “izsitam”, lai masa kļūtu viendabīga.

VIDEO:
Liekam sakarsētā cepeškrāsnī un gatavojam pie 200 grādiem 15–20 minūtes. Tiklīdz kotletes kļūst stingras, izņemam un pārlejam ar mērci. Liekam atpakaļ cepeškrāsnī un gatavojam vēl 15–20 minūtes.

Recepte:

Nepieciešamās sastāvdaļas (4–5 porcijām):

Kotletēm:

Maltā gaļa (liellopa, vistas vai jauktā) – 800 g

Sīpols – 1 gab.

Ķiploki – 3 daiviņas

Skābais krējums – 1 ēd. k.

Mannas putraimi – 1 ēd. k.

Ola – 1 gab.

Sāls – 0,5 tējk.

Melnie pipari – pēc garšas

Tomātu mērcei:

Ūdens vai buljons – 900 ml

Tomātu pasta – 2–3 ēd. k.

Miltu – 3 ēd. k. (apm. 50 g)

Sīpols – 1 gab.

Burkāns – 1 gab.

Sāls – 0,5 tējk.

Melnie pipari, paprika – pēc garšas

Lauru lapas – 2 gab.

Piedevai:

Kartupeļi – 1 kg

Sāls – 1 tējk.

Sviests – 50–100 g

Piens – 300–500 ml

Svaigajiem salātiem:

Kāposts – 400 g

Tomāti – 2 gab.

Ķiploks – 1–2 daiviņas

Sāls – 0,5 tējk.

Augu eļļa – 3–4 ēd. k.

Lasi vēl: Kuras zodiaka zīmes no 20. novembra peldēsies laimē, greznībā un veiksmes jūrā: veiksmes kundze ir izvēlējusies favorītus — 5 laimīgos

Un viss! Pavisam stundas laikā uz jūsu galda parādās pilnvērtīgas, neticami gardas vakariņas, kas sapulcinās visu ģimeni. Aromāts no šīm kotletēm ar mērci ir tik vilinošs, ka mājinieki paši skries uz virtuvi. Ēdiens sanāk sātīgs, sabalansēts un, kas īpaši svarīgi, ekonomisks.